Nå er situasjonen desperat igjen

(Skrevet av en av våre frivillige og en stortings representant. Gjengitt med tillatelse. Er og publisert i Fedrelandsvennen.)

Nå er situasjonen desperat. Igjen.

Samtidig som det er mangel på fôrverter, sitter dyrevernsorganisasjonene igjen med hjemløse katter som ikke blir omplassert.

Og fullt er fullt.

Det har blitt kaldere i været, og det kommer stadige meldinger om bortkomne katter som skraper på døren til fremmede i jakten på varme og mat. Det annonseres etter eier, men altfor ofte blir dyrene overlatt til organisasjoner som Pus i Hus, Dyrenes Beskytter, Dyrebeskyttelsen, Kattehjelpen Agder og Dyrenes hjelper.

Det er ingenting å si på innsatsen disse frivillige gjør for å få kattene trygt i hus, gi dem nødvendig helsehjelp, få dem kastrert og chippet og forhåpentligvis omplassert, men nå er vi der igjen.

Fullt er fullt.
Friske katter som med litt omsorg og hjerterom kunne blitt fine familiemedlemmer, blir avlivet fordi det ikke finnes husvære for dem.

Og det skjer samtidig med at Næringskomiteen på Stortinget stemmer ned Venstres forslag om obligatorisk ID-merking av katter - noe som hadde hjulpet kattene hjem, og bidratt til å lette oppgavene for de frivillige dyrevernerne.

Et forslag som støttes av fagmiljøene og interesseforeningene, men som i hovedsak blir stemt ned på grunn av usikkerhet rundt hvordan pålegget skal følges opp.

Heldigvis er det ikke for seint enda. Det er enda tid til å gi saken flertall på Stortinget når den skal behandles der 9. januar, og det burde være en enkel sak å hjelpe kattene og deres hjelpere til en bedre hverdag.

Fram til da håper vi det finnes mange der ute som vil gi en hjemløs katt et fornalltidhjem eller et hyggelig fosterhjem i julegave.

For nå er situasjonen desperat.
Igjen.

Ingvild Wetrhus Thorsvik, stortingsrepresentant Venstre
Ragnhild Wennberg, vara til bystyret Kristiansand Venstre

Login
© 2020 - 2024 PUS I HUS, DYREVERN AGDER Orgnr. 925270903