Tips om hva man gjør når katten har forsvunnet

Har katten ditt klart å smette ut når den ikke skulle, eller har den ikke kommet hjem til normal tid etter en luftetur?
Her er noen tips på hva du bør gjøre.

Sjekk boder og garasje
Varsle gjerne naboer og be dem sjekke sine Boder og garasje.

Ta noen lete turer, hvor personer som katten kjenner roper og lytter etter den
Ta gjerne med en eske eller liten pose med mat / godbiter som du rasler og lokker med.

Om det er en periode med mye snø- grav frem e.v.t. hulrom.
Under terrasser o.l.. Katten kan være innesnødd!

Meld katten savnet.
-Sosiale medier-Lokale funnet og savnet sider-Vi i Pus i Hus og andre dyreverns organisasjoner hjelper ofte med å legge ut etterlysning
-Meld den savnet på Dyrebar.no
-Heng opp lapp med etterlysning på lokale oppslagstavler o.l.
-Om katten er chipet registrer den som savnet på Dyre ID - Min side

Om katten ikke er kjent i området eller er en kattunge/ung-katt kan du sette ut do- kasse eller en egnet beholder med kattesand fra do-kassa (kan hjelpe dem med å lukte seg frem til hjemmet)

Vet du hvor katten er- men den er for skremt?
Sett ut mat/vann og lån felle av Mattilsyn eller din lokale dyrevernsorganisasjon.

Vi trenger flere frivillige!

Vi har desperat behov for flere fosterhjem (og å få adoptert ut de kattene som er klare for nye hjem.)

Det kommer stadig inn meldinger om katter som trenger hjelp.
Vi er nå i en situasjon hvor kapasiteten er sprengt.

Våre flotte frivillige og forverter gjør en fantastisk innsats og står på for å hjelpe. Men nå er det rett og slett så mange katter som trenger hjelp at vi ikke har plass.

Det er en givende jobb. Du hjelper en katt som er i stor nød til å blomstre og så finne sitt foralltidhjem.
Det kan av og til kreve mye jobb av de som velger å ta imot katte rmed mer ommfattende problemer. Men er en fantastisk følelse når man ser resultatene og pus blir adoptert.

Litt informasjon om det å være fosterhjem/ forvert

Vi har ikke et eget senter som vi kan ha katter på. Vi er derfor helt avhengige av at folk åpner hjemmene sine for å hjelpe, og har katten hos seg til den blir adoptert.

Vi ordner og dekker alt som trengs av dyrlege og mat / utstyr til katten.

Du bør ha et eget rom du kan ha katten på.

Tenk på hvilke katter som du kan tenke passer best for deg å jobbe med. Kattunger, kattemødre, voksne katter og redde katter er noen av de gruppene katter vi får inn.
Noen trenger bare litt mat og stell før de kan adopteres og andre har en del flere utfordringer som må behandles og rettes opp i før de kan addopteres ut.
Hvor lang tid det tar før katten blir adoptert er noe vi ikke kan forutse. Så katten kan bli værende hos forvert både en kort og lang periode

Vi har en kontrakt du må skrive under før du blir fosterhjem.
Denne inneholder regler, prosedyrer og informasjon om det å være forvert.
Vi har en egen Facebook gruppe for våre frivillige hvor man oppdaterer og holder seg oppdatert og kan be om råd og veiledning. Lederene og andre frivillige er klare med råd og veiledning.
Er og arrangert samlinger når det har vært mulig å få til. Noen ganger med kurs/ foredrag.

Det er også fullt forståelig at man av og til ikke kan ta inn en katt eller må ha en pause.

Høres det ut som det å være forvert kan være noe for deg?

Ta kontakt med oss enten via Kontaktskjema nederst på nettsiden eller kontakt oss på Fb Messenger.

Nå er situasjonen desperat igjen

(Skrevet av en av våre frivillige og en stortings representant. Gjengitt med tillatelse. Er og publisert i Fedrelandsvennen.)

Nå er situasjonen desperat. Igjen.

Samtidig som det er mangel på fôrverter, sitter dyrevernsorganisasjonene igjen med hjemløse katter som ikke blir omplassert.

Og fullt er fullt.

Det har blitt kaldere i været, og det kommer stadige meldinger om bortkomne katter som skraper på døren til fremmede i jakten på varme og mat. Det annonseres etter eier, men altfor ofte blir dyrene overlatt til organisasjoner som Pus i Hus, Dyrenes Beskytter, Dyrebeskyttelsen, Kattehjelpen Agder og Dyrenes hjelper.

Det er ingenting å si på innsatsen disse frivillige gjør for å få kattene trygt i hus, gi dem nødvendig helsehjelp, få dem kastrert og chippet og forhåpentligvis omplassert, men nå er vi der igjen.

Fullt er fullt.
Friske katter som med litt omsorg og hjerterom kunne blitt fine familiemedlemmer, blir avlivet fordi det ikke finnes husvære for dem.

Og det skjer samtidig med at Næringskomiteen på Stortinget stemmer ned Venstres forslag om obligatorisk ID-merking av katter - noe som hadde hjulpet kattene hjem, og bidratt til å lette oppgavene for de frivillige dyrevernerne.

Et forslag som støttes av fagmiljøene og interesseforeningene, men som i hovedsak blir stemt ned på grunn av usikkerhet rundt hvordan pålegget skal følges opp.

Heldigvis er det ikke for seint enda. Det er enda tid til å gi saken flertall på Stortinget når den skal behandles der 9. januar, og det burde være en enkel sak å hjelpe kattene og deres hjelpere til en bedre hverdag.

Fram til da håper vi det finnes mange der ute som vil gi en hjemløs katt et fornalltidhjem eller et hyggelig fosterhjem i julegave.

For nå er situasjonen desperat.
Igjen.

Ingvild Wetrhus Thorsvik, stortingsrepresentant Venstre
Ragnhild Wennberg, vara til bystyret Kristiansand Venstre

Tusen Takk

Tusen hjertelig takk til MUSTI på Lund som tenkte på pusene våre og donerte masse god mat, og sand, til både små og store pusekatter ❤️

Tusen takk til Oddernes Hageland og til Den Lille Dyreklinikken

Nok en gang må vi si hjertelig tusen takk for masse mat vi fikk 🥰 Vi fikk både fra Oddernes Hageland, og fra Den Lille Dyreklinikken 😽 Dette kommer godt med til alle de sulne små vennene vi tar inn og prøver å hjelpe og gi nytt hjem ❤️

Tusen hjertelig takk for masse donasjoner fra Musti, Søgne

Vi har vært så heldige å få donert masse mat fra Musti Søgne nå i sommer

Storfint besøk på klinikken

26.06.2023
I dag har vi hatt storfint besøk på klinikken. Ingvild Wetrhus Thorsvik fra Stortinget, Jacob Haugmoen Handegard (ordførerkandidat i Kristiansand), Iselin Bøge Rom og Ragnhild Angel Wennberg ☺️Vår faste veterinær og daglig leder Katrine Ranestad ved AniCura Vennesla Dyreklinikk stilte også. Vi trenger politikere og mennesker som engasjerer seg i dyrevern og for frivilligheten, som er villig til å kjempe for våre firbeinte venner sammen med oss. ❤️🙏🏽

Kattepest oppdaget på Sørlandet

Har du vaksinert katten din?
Nå er det påvist smitte på Sørlandet. Viruset er svært motstandsdyktig og kan overleve flere år i miljøet. Det er derfor viktig at selv innekatter vaksineres ettersom eieren potensielt sett kan ta med seg virus på sine klær og sko.
Vi vaksinerer alle våre katter før de omplasseres❤️

Vil du vite mer om Kattepest og symptomene på Kattepest?
Gå til
https://www.anicura.no/for-dyreeiere/katt/fakta-og-rad/kattepest/?fbclid=IwAR1fBRYbkzUF9fwy1YWU8liyXj3iygTfH8X05zYO8dsCjbfWDf_cjinqf2E

Vi trenger nye feller

Fellene våre er helt oppbrukt🥺 Vi har derfor bestilt tre nye før høysesongen slår inn.
Det er relativt høy utgift for oss. Om du ønsker være med å sponse sier vi tusen takk🙏🏽❤️
Vi valgte bestille dra Nordnes Verksteder som tilbyr arbeidsplasser til personer som faller utenfor det ordinære arbeidslivet❤️

Fellene er et viktig verktøy. Mange katter ville vært veldig vanskelige å få i hus uten dem. Er mindre stressende for katten å bli fanget i felle en å bli fanget med hendene, noe som er nesten umulig på mange. Da slipper stort sett katten og å bli ekstra livredd for hender. Det blir litt lettere å vende katten til kos, og den blir gjerne raskere glad i mennesker og klar for nytt hjem.

Tannhelse hos katt

Tannsykdom er et vanlig problem hos hund og katt.
Ca. 80% av alle katter går rundt med en form for tannproblemer, og mange av disse har smerter i munnhulen.

Vi anbefaler alle å pusse tennene på katten jevnlig. En årlig tannsjekk hos veterinær er også viktig!

Alle våre katter spiser kvalitetsfor fra Virbac, det er med på å begrense plakkdannelse og tannstein og bidrar til god munn og tannhelse fra tidlig alder. Det er også viktig å bruke en tannkrem beregnet på katt/hund.

12 gode råd for å komme i gang med tannpussen finner du her

https://no.virbac.com/i-gang-med-tannpuss

Åpen dag Vennesla Dyreklinikk 2021

Lørdag 24. april jobber veterinærer og dyrepleiere gratis for å hjelpe dyrene til økonomisk vanskeligstilte.

Det er opprettet en spleis for å kunne dekke videre oppfølging og behandling av mer avanserte tilfeller https://www.spleis.no/project/167367

Login
© 2020 - 2024 PUS I HUS, DYREVERN AGDER Orgnr. 925270903

Informasjonskapsler

Vi, og tredjeparts leverandører bruker informasjons kapsler. Ingen er aktive før du samtykker eller endrer en instilling

Du kan endre innstillingene på Om Oss >> Personvern siden.